Naam Wachtwoord
Menu

Bremat Twinscreed; zandcement mortelinstallaties met extra vloeimortelpomp.

Twinscreed Intro3

 

Om (dik-)vloeibare EPS mortel te kunnen verpompen met een standaard zandcement mortelinstallatie kan Bremat de machine voorzien van een extra vloeimortelpomp.

 

Voor verschillende klanten in België heeft Bremat de machine op deze manier uitgevoerd. Zo ook de nieuwe Bremat FS3.20 voor Guido Tilmans Chape- & Isolatiewerken. Met deze machine wordt allereerst de EPS mortel gemengd in de mixerketel en vervolgens naar een vloeimortelpomp verpompt. Hiermee kan de mortel in een geleidelijke stroom en zonder veel spatten verder verpompt worden.

 

EPS isolatiemortel

Voor het produceren en verpompen van EPS mortel hebben we in eerste instantie de Bremat P-series ontwikkeld; complete mortelinstallaties waarmee EPS granulaat, cement, water en eventuele additieven automatisch vermengd en verpompt worden. Afhankelijk van of er aardvochtige of dikvloeibare EPS mortel wordt geproduceerd is de machine voorzien van een mixerketel of een menginstallatie met wormpomp (rotor stator).

 

Twinscreed

Ook met een ‘gewone’ zandcement- of vloeimortelinstallatie kan EPS mortel worden geproduceerd. Hierbij wordt het zandcompartiment eerst volledig geleegd en vervolgens gevuld met EPS granulaat. Onze zandcement- en vloeimortelinstallaties zijn standaard voorzien van een ‘EPS programma’. Dit programma zorgt ervoor dat het EPS granulaat op tijdbasis gedoseerd wordt. Het lichtgewicht EPS granulaat kan namelijk niet zoals zand door middel van gewichtsmeting gedoseerd worden. Op deze manier is automatische EPS mortelproductie toch mogelijk. In België wordt echter veelal (dik)vloeibare EPS mortel toegepast. Wanneer dit met een zandcement-mortelinstallatie door middel van luchtdruk verpompt zou worden, zou het te veel spatten en niet goed verwerkbaar zijn. Door het te verpompen met een wormpomp krijgt men een constante en controleerbare stroom. Bremat heeft daarom de mogelijkheid gecreëerd om een zandcement-mortelinstallatie te voorzien van een extra snelmenger met wormpomp.

 

Deze menginstallatie wordt geplaatst onder het opleggerchassis, op de plaatst waar normaal gesproken een werktuigbak is gepositioneerd. De EPS mortel wordt allereerst in de mixerketel gemengd en vervolgens onder luchtdruk naar de snelmenger verpompt. Dit gebeurt met een mortelslang die loopt door een speciale koker welke is aangesloten op een uitloop boven de snelmenger. Zo komt de gemengde mortel direct terecht in de afgesloten snelmenger. Hier vandaan wordt de mortel in een continue stroom naar de gewenste locatie verpompt.

 

Met dit systeem ligt de productiecapaciteit een stuk lager dan met een reguliere (EPS-) vloeimortelinstallatie. Voor bedrijven die hoofdzakelijk zandcement dekvloeren produceren en af en toe een EPS vloer leveren kan het echter een nuttige aanvulling zijn.