Naam Wachtwoord
Menu

EPF beurs overtreft alle verwachtingen

Bremat EPF 2014 a

 

EPF 2014

Voor Bremat is de EPF beurs een goede gelegenheid om zich van haar beste kant te laten zien. Veel vloerenbedrijven uit binnen- en buitenland bezoeken dit driejaarlijkse evenement, dat speciaal door de Bayerische Bauakademie georganiseerd wordt voor de vloerenbranche. Bremat pakte deze editie extra uit, door maar liefst 5 machines te exposeren; verschillende mortelinstallaties voor de productie van zowel zandcement-vloermortel, zelf nivellerende vloermortel en EPS-isolatiemortel. Naast de diversiteit in productie- en doseertechnieken werden er mortelinstallaties op zowel truck- als opleggerchassis geëxposeerd. Zo kregen de bezoekers een goede indruk van de veelzijdigheid van het leverprogramma van Bremat.

 

Bremat EPF 2014 b

 

Bremat: ‘gekomen om te blijven’

Door de jaren heen is Bremat uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier op de Duitse markt op gebied van volautomatische mortelinstallaties. Dit was op de EPF beurs terug te zien in een ongekend grote interesse voor de diverse getoonde installaties. Veel bedrijven zijn op zoek naar een betrouwbare partner die innovatieve machine levert en daarnaast de nadruk legt op adequate serviceverlening. Mortelinstallaties met een uitgekiende opbouw, die samengesteld worden uit hoogwaardige onderdelen. Veel bezoekers raakten overtuigd van de ingenieuze meng- en doseertechnieken, daarbij zag men ook de praktische voordelen in van het ‘horizontale productiesysteem’ zoals Bremat dat reeds 15 jaar geleden heeft ontwikkeld. Voor Bremat is het resultaat een groot aantal verzoeken om extra informatie, offertes, diverse vervolgafspraken en demonstraties van de mortelinstallaties op bouwterreinen van de klant.

 

Bremat EPF 2014 c

 

P3.35 ZE – compacte volautomatische EPS mortelinstallaties

Aan een in Duitsland en Oostenrijk gevestigde leverancier van bouwmaterialen levert Bremat na EPF beurs een tweetal nieuwe EPS mortelinstallaties, welke op de beurs gepresenteerd werden. In nauwe samenspraak met de opdrachtgever zijn deze installaties ontwikkeld om zo aan alle specifieke wensen te voldoen. Het resultaat is de Bremat P3.35 ZE, welke volledig automatisch aardvochtige EPS-mortel produceert en verpompt. Vanuit aparte EPS- en bindmiddelcompartimenten worden materialen naar de mixerketel getransporteerd. De nauwkeurig gedoseerde materialen worden daar gemengd en vervolgens met luchtdruk verpompt. Ondanks dat de installatie vrij compact is bevat het toch een 35 m3 groot EPS-compartiment en zo’n 7 m3 bindmiddel. De installatie is opgebouwd op een wendbaar drie-assig truckchassis en kan daarom zeer goed ingezet worden in stadscentra en op moeilijk bereikbare bouwterreinen. Zowel Bremat als haar opdrachtgever (WeGo Systembaustoffe) hadden een stand op de EPF beurs en op beide stands werd een nieuwe mortelinstallatie getoond.

 

Bremat EPF 2014 d

 

F-series

Ook de zandcement-mortelinstallaties van Bremat mochten natuurlijk niet ontbreken. De Bremat F3.17 kan met recht hét topmodel genoemd worden voor onder andere de Duitse markt. De machine kon op de EPF beurs dus ook op de nodige interesse rekenen. De mortelinstallatie is voorzien van een 17 m3 zandcompartiment en 6 m3 cementcompartiment. De machine is standaard voorzien van een drie-assig opleggerchassis met stangengestuurde assen en een automatische liftas. De F3.17 werd aan het einde van de beurs feestelijk overhandigd aan de nieuwe opdrachtgever, Estrichbau Brosch GmbH uit de Duitse plaats Biedesheim.

 

Bremat EPF 2014 e

 

Aanvullend op de F3.17 was er op de laadhelling een tweede zandcement-mortelinstallatie opgesteld. Deze werd onder een hoek opgesteld, met een knipoog richting het horizontale productiesysteem van de machine welke zo kenmerkend is voor de mortelinstallaties van Bremat. Doordat alle grondstoffen horizontaal naar de mixer getransporteerd worden behoeft de machine niet gekiept te worden. De installatie kan daardoor ook probleemloos op hellingen of andere oneven oppervlaktes produceren. Op de laadhelling was een Bremat F4.15 opgesteld, een machine op wendbaar 4-assig truckchassis. In dit geval een DAF truck welke voorzien was van de nieuwe ‘Euro 6’ motor. De separate grondstofcompartimenten hebben een inhoud van 15 m3 zand en 4m3 cement. 

 

Bremat EPF 2014 f

 

S3.20 XLS vloeimortelinstallatie

Op het midden van de stand was een vloeimortelinstallatie van Bremat opgesteld. Er is gekozen voor de Bremat S3.20 XLS, welke de week na de beurs afgeleverd is aan een Nederlandse opdrachtgever. Deze zeer compleet uitgeruste vloeimortelinstallatie is speciaal afgestemd op markten zoals Nederland, waar een maximale toegestane massa van 50 ton is toegestaan. De installatie is voorzien van een widespread chassis met 3 stuks 10-tons assen. Dit zorgt voor een optimale gewichtsverdeling, ook bij deelladingen. De S3.20 XLS is voorzien van een 20 m3 zand en 15 m3 bindmiddelcompartiment en is daarmee de grootste vloeimortelinstallatie in het leverprogramma van Bremat.

 

Bremat EPF 2014 g


We bedanken al onze bezoekers voor hun komst naar de EPF beurs en het bezoeken van onze stand!

 

Fotoimpressie EPF 2014: