Naam Wachtwoord
Menu

EPS mortelinstallatie met speciaal vermiculite compartiment

 Van Wylick 4

 

Van Wylick Isolerende Mortels uit het Brabantse Heeswijk Dinther produceert hoofdzakelijk isolerende daken en vloeren. Dit is vaak een combinatie van isolerende platen en een semivloeibare mortel van onder andere gerecyclede polystyreenkorrels en vermiculite granulaat. Voor de productie van dit type mortel heeft Bremat een speciale machine ontwikkeld waarbij rekening is gehouden met een aantal specifieke wensen van de opdrachtgever. De mortelinstallatie heeft daarom een unieke samenstelling van grondstofcompartimenten, verschillende doseertechnieken en is voorzien van een speciaal stuursysteem.

 

De gemiddelde EPS mortelinstallatie van Bremat is voorzien van interne compartimenten en doseermogelijkheden voor EPS granulaat, bindmiddel, water en eventuele additieven. De machine voor Van Wylick bevat daarnaast ook nog een speciaal compartiment voor vermiculite granulaat. Door het sterk absorberend vermogen zorgt vermiculite ervoor, dat water wordt opgenomen en niet uitzakt in de aangebrachte laag.

 

In de werktuigbak onder het opleggerchassis zijn twee extra tanks voor vloeibare additieven geplaatst. Hierin worden stabilisatievloeistoffen opgeslagen, welke aan de mortel toegevoegd worden om een homogene en goed verwekbare massa te creëren. Incidenteel worden daarnaast ook poedervormige additieven gedoseerd door middel van een apparaat dat geplaatst is boven de menger, aan de achterzijde van de installatie. In de menginstallatie worden alle materialen vermengd en vervolgens met een rotor stator pomp getransporteerd.

 

Van Wylick 5

 

Bij deze speciale EPS mortelinstallatie is geprobeerd het maximale te halen uit laad- en transportcapaciteit. Naast het EPS- en bindmiddelcompartiment van respectievelijk 40 en 9 m³ bevat de machine een vermiculite compartiment met een inhoud van ca. 6 m3. Gezien de grootte en lengte van de installatie is gekozen voor toepassing van het ETS stuursysteem van VSE. De HRD oplegger is voorzien van zogenaamde Electronic Trailer Steering. Met een sensor wordt de hoek tussen truck en trailer berekend. Aan de hand van deze meting wordt de gestuurde assen, mede afhankelijk van de snelheid waarmee op dat moment gereden wordt, zeer nauwkeurig in de juiste positie gestuurd. De sensoren op het fusee van de as meten of de juiste hoek is bereikt. Voor extra moeilijke manoeuvres in bijvoorbeeld stadscentra of smalle bouwterreinen kan daarnaast ook gekozen worden voor handmatige besturing met een afstandsbediening. Ondanks het formaat is de installatie zo toch flexibel inzetbaar.

 

Youtube video:

Van Wylick