Skip to content

BREMAT NIEUWS

BREMAT zet de volgende stap in haar groeistrategie met de overname van de Duitse fabrikant GB Machines GmbH. & Co. KG.

MEI 2024

’s-Hertogenbosch (NL) / Schloss Holte Stukenbrock (D), 14 mei 2024.

De aandeelhouders van de BREMAT-organisatie en de aandeelhouder van de Duitse mortelmachinefabrikant GB Machines GmbH. & Co. KG. hebben overeenstemming bereikt over de overname van GB Machines. GB Machines, opgericht in 2012, heeft een trouwe en interessante klantenkring en richt zich op de ontwikkeling en productie van traditionele cementdekvloermachines en gietvloermachines.

Met deze overname geeft het familiebedrijf BREMAT Holland BV invulling aan haar groeistrategie in de tweede thuismarkt Duitsland alsmede in andere landen.

Na afronding van de transactie zal GB Machines GmbH & Co. KG als een onafhankelijk bedrijf in de BREMAT-organisatie worden geïntegreerd. Hiermee wordt het aanbod en de expertise voor klanten van BREMAT en GB Machines verder verbreed, vooral op het gebied van een uitgebreid machineprogramma, service en ontwikkeling.

Bart Nijhoff, commercieel manager van BREMAT: “We delen een soortgelijke visie op dienstverlening: gericht op de lange termijn, met inzet van vakkundige experts en bij voorkeur met persoonlijk contact”. Klanten kunnen na de integratie blijven rekenen op hun vertrouwde contactpersonen, ondersteund door de kennis en ervaring van het BREMAT team. Wij heten de collega’s van GB Machines, alsmede hun leveranciers en klanten van harte welkom bij de BREMAT organisatie.

Stefan Brinkmann, DGA van GB Machines GmbH. & Co. KG.: ‘Sinds de start is GB Machines uitgegroeid tot een vooraanstaande producent in de Europese mortelmachine branche. Om onze medewerkers en klanten in de steeds complexer wordende wereld de beste zorg en continuïteit te kunnen blijven bieden, ben ik op zoek gegaan naar een sterke partner met integere normen en waarden. Ik ben blij die partner gevonden te hebben in de BREMAT organisatie. De medewerkers van GB Machines kunnen zich erop verheugen in de nieuwe vorm de klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. Binnen deze nieuwe alliantie kunnen zij hun schouders zetten onder de productie-, service- en verkoopactiviteiten en deze verder uitbouwen tot een nog sterkere positie in Duitsland en andere landen.

Ralf Hannibal, al tientallen jaren expert in de mortelmachine industrie, zal als technisch directeur van GB Machines aanblijven en de continuïteit voortzetten. Naast hem zullen Bart Nijhoff en Sandra Peeters het GB Machines directieteam completeren met hun specifieke expertises. Bart Nijhoff werkt sinds 2004 bij de BREMAT Groep en heeft meer dan 20 jaar ervaring in de verkoop en service van mortelmachines. Sandra Peeters heeft ruim 25 jaar ervaring als financieel manager van diverse bedrijven binnen de BREMAT Groep.

De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke administratieve procedures en beoordelingen en zal naar verwachting binnen enkele weken worden afgerond. Na voltooiing van de overname heeft GB Machines GmbH & Co. KG. zo snel mogelijk als zelfstandig bedrijf in de BREMAT-organisatie worden geïntegreerd.

PRAKTIJKTEST FULL ELECTRIC I-MIX FT3 FEV185

APRIL 2024

Bevestiging van kwaliteit en kunde: “It works out of the box”.

Na afgelopen maanden uitvoerig te zijn getest in een fabrieksomgeving was er vorige week een moment om de eerste praktijktest met de nieuwe FULL ELECTRIC I-MIX FT3 uit te voeren.  Bij een renovatieproject van een woning werd voor de begane grond vloer een traditionele zand-cement vloermortel Cw12/F3 geproduceerd. Er werd gepompt met 40 m. morteltransport slang.

Testresultaten:
State of Charge (SOC) : 14% / h
Gemiddelde productie  : 3,65 m3/h

De test heeft geen noemenswaardige complicaties of verbeterpunten naar voren gebracht en de testresultaten zijn een bevestiging hetgeen door onze engineers al was berekend. In de komende weken zullen wij in Nederland nog diverse testen op andere projecten doorlopen.

Video bekijken via deze link

FABRIEKSTEST PROTOTYPE BREMAT FULL ELECTRIC I-MIX FT3-FEV185 SUCCESVOL

JANUARI 2024

In juni 2023, tijdens de EPF Messe in Feuchtwangen (D) werd voor het eerst de nieuwe BREMAT I-MIX Full Electric volautomatische mobiele mortel installatie getoond aan het publiek. Naast grote interesse van diverse vloerenbedrijven werden tijdens de beurs tevens de eerste reserveringen voor productie geplaatst. Voordat het prototype definitief in productie zal worden genomen moest de machine nog een uitgebreide test- en ontwikkelingsfase doorlopen. Inmiddels is het stadium van diverse fabriekstesten succesvol doorlopen. In de werkplaats van BREMAT is de machine weken lang op verschillende dagen urenlang achter elkaar getest. Onder ander door het continu verpompen van zand en het aansturen van diverse onderdelen van de machine.

Full Electric – Autonoom én emissieloos produceren
In het nieuwe I-MIX concept zijn diverse nieuwe technieken en machineconcepten verwerkt. Zo is deze nieuwe volautomatische mortel installatie voorzien van een volledig elektrische aandrijving met geïntegreerd 185 KWh accupakket, waardoor er ca. 6 uur vloermortel geproduceerd kan worden, zonder externe elektrische aansluiting. Tijdens de testprocessen is exact geanalyseerd wat het stroomverbruik is van alle onderdelen en diverse acties/handelingen onder verschillende omstandigheden.

Nieuw besturingssysteem
De I-MIX wordt uitgerust met een volledig nieuw besturingssysteem. In plaats van de touchscreen PLC, biedt het nieuwe PC met groot touchscreen bedieningspaneel de gebruiker veel meer mogelijkheden voor dataverwerking, analyse van de technische werking van de machine. Daarnaast zijn ook klant specifieke aanvullingen eenvoudiger te integreren, aangezien het besturingsprogramma volledig ‘in eigen huis’ ontwikkeld is. Hierbij kan men denken aan bijvoorbeeld aanvullende doseersystemen of extra sensoren om gedetailleerde productie- en onderhoudsstatus te monitoren. Het nieuwe besturingssysteem is reeds uitvoerig getest en al meerdere jaren in gebruik bij enkele geselecteerde klanten, waardoor integratie van dit nieuwe besturingssysteem in de BREMAT I-MIX varianten probleemloos kan plaatsvinden. Naast bovengenoemde voordelen biedt deze nieuwe besturing in combinatie met de nieuwe PC technieken de mogelijkheid om de machine via een “Team Viewer” verbinding volledig over te nemen door onze engineers. Hierdoor kan er op grote afstand snel gereageerd worden op problemen of specifieke wensen.

Nieuw model – meer laadvolume
De grondstofcontainer van I-MIX is anders opgebouwd dan voorheen. Door gebruik te maken van gewalste en gezette platen, zijn minder laswerkzaamheden nodig. De meer ronde vormen van de vulcontainer hebben resulteren in een groter laadvolume terwijl de voertuiglengte onveranderd blijft.

Nieuwe mixerketel – onderhoudsarm (F-Series)
De nieuwe I-MIX F-Serie installaties worden uitgevoerd met een volledig nieuwe mixerketel met een volume van 220L. Naast een kwalitatief goede menging met een hoge pompcapaciteit lag de focus in ontwikkeling hierbij nadrukkelijk gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid, vereenvoudiging van reparatie/onderhoud alsmede aanzienlijke reductie van onderhoudskosten.

Inmiddels is het prototype I-MIX FR3-FEV185 RDW gekeurd en geregistreerd zodat het laatste deel van onze uitvoerige testprocedure binnenkort op de bouwplaats kan gaan plaatsvinden.

Video bekijken via deze link

VEEL BREMAT NIEUWS TIJDENS DE AFBOUW VAKDAGEN

NOVEMBER 2023

Op 8 & 9 november 2023 zal BREMAT aanwezig zijn op de Afbouw Vakdagen in de Evenementenhal te Gorinchem (NL).

I-MIXFull Electric 185 kWh

De hele bouwbranche staat voor een enorme uitdaging om doelgericht te werken naar emissieloos bouwen. Bij emissieloos bouwen ontkomen we niet aan de inzet van elektrisch bouwmaterieel.

Met het nieuwe I-MIX concept biedt BREMAT vloerenbedrijven de mogelijkheid om maar liefst 6 uur volautomatisch emissieloos vloermortel te produceren zonder elektrische aansluiting.

Hoewel elektrische bouwmachines nu nog duurder zijn dan traditionele diesel aangedreven bouwmachines leveren ze vloerenbedrijven wel degelijk een voordeel op. Zo zullen de vloerenbedrijven die nu investeren in een duurzame en milieuvriendelijke productieoplossing straks een voordeel hebben op de bedrijven die langer wachten.

Wat komt er kijken bij een transitie van diesel aangedreven bouwmachines naar hybride aandrijvingen of volledig elektrisch aangedreven bouwmachines? Wat zijn de mogelijkheden? Wat zijn de voordelen? Wat zijn de nadelen? Er zijn veel verschillende scenario’s en vragen die nog beantwoord moeten worden. Tijdens de Afbouw Vakdagen kijken wij graag samen met u naar uw situatie en vertellen we u alles wat u wilt weten over elektrische bouwmachines en hybride oplossingen.

CONCRETE LINER

Volautomatische productie van fijnbeton, schuimbeton en gietmortel uit droogstoffen én het verpompen van deze materialen met één machine. Dat waren de uitgangspunten bij de ontwikkeling.  De ontwikkeling hiervan loopt al vele jaren en bevind zich inmiddels in de laatste fase. Tijdens de Afbouw Vakdagen tonen wij ons prototype dat is gebouwd om binnen afzienbare tijd diverse praktijktesten uit te voeren. Indien de praktijktesten met goed gevolg worden doorstaan kan worden besloten om dit nieuwe machine concept als productiemodel op te nemen in ons leveringsprogramma.

Heb je nog geen toegangskaarten voor de Afbouw Vakdagen 2023, registreer je snel via deze link.

ESTRICH PARKETT FLIESE MESSE (EPF) DRUK, SUCCESVOL EN GEZELLIG!

JUNI 2023

Druk, succesvol en gezellig, dat waren de conclusies van het Beurs Team na afloop van de 12e editie van de EPF Messe in Feuchtwangen (D).

Gedurende 3 dagen ontvingen wij talrijke klanten, potentiële klanten en overige contacten uit maar liefst 12 landen. Voor geïnteresseerde bezoekers was er genoeg te zien en de nodige informatie te vergaren bij de BREMAT stand.

WERELDPRIMEUR

I-MIXFull Electric:  Volautomatische mobiele mortel installatie aangedreven middels een 185 kW accupakket. Bijna 6 uur produceren zonder stroomaansluiting. Het accupakket is tijdens het produceren bij te laden via 16A/32A stroomaansluiting voor extra productietijd.

I-MIX – Model 2024:  Een nieuw machine model die volgend jaar de huidige F- en S-Serie modellen zal vervangen. Met het nieuwe Mixed Intelligence concept is het mogelijk om in slechts 5 stappen eenvoudig uw meest ideale mortelinstallatie samen te stellen.

Plunjer pomp: Na vele jaren testen en modificeren werd het nieuwe BREMAT  productiemodel plunjerpomp gepresenteerd. Met deze pomp bent u in staat om gietmortel te produceren en te verpompen met een capaciteit van ca. 18,5 m3 per uur (afhankelijk van materiaal, pompafstand en pomphoogte). Naast een verhoogde productiviteit zorgen minimale slijtage en lage onderhoudskosten voor een lagere kostprijs per m3.

Besturingsprogramma: In de nieuwe I-MIX Full Electric introduceerde BREMAT een geheel nieuw en eigen ontwikkeld besturingsprogramma. Het eenvoudige- en overzichtelijke touchscreen bedieningspaneel biedt alle benodigde informatie die voor het gebruik en voor servicewerkzaamheden van de machine belangrijk zijn. De beschikbare functies zijn afhankelijk van het inlogniveau om elk risico op oneigenlijk gebruik te voorkomen. Met het nieuwe besturingsprogramma beschikt u over onbeperkte rapportagefuncties voor het genereren van rapporten over materiaalverbruik en alarmoverzichten.

Afgelopen dinsdag is het commerciële team gestart met het verwerken van alle aanvragen. Wij verwachten uiterlijk eind volgende week alle aanvragen te hebben behandeld en onze bezoekers van de gewenste informatie te kunnen voorzien.

Het BREMAT Team wil alle bezoekers hartelijk danken voor het bezoek aan onze beursstand.

Indien u vragen heeft over bovenstaande innovaties, neem gerust contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 073-614 9494 of per E-mail: sales@bremat.com

WERELDPRIMEUR *** 185kW FULL ELECTRIC ***

JUNI 2023

Voor steeds meer bouwwerken gelden restricties op gebied van schadelijke uitstoot en geluid.

Met de ontwikkeling van het I-MIX concept introduceert BREMAT via een geheel nieuwe generatie “Mixed Intelligence” volautomatische mobiele mortelinstallaties die het mogelijk maken om volledig emissie loos afwerkvloeren te produceren. Via een uniek 5-stappenplan stelt u eenvoudig de mortelinstallatie samen die u het beste past. Lees meer over “Mixed Intelligence” oplossingen in onze nieuwe brochure.

 

 

BROCHURES

BREMAT PRESENT OP ESTRICH PARKETT FLIESSE MESSE (EPF)

MEI 2023

Van 22 t/m 24 juni 2023 wordt op het terrein van de Bayerischen BauAkademie de 12e editie van de EPF gehouden. Deze beurs is al decennia lang “The Place to be” als je affiniteit hebt met dekvloeren, parket en/of vloertegels.  Al sinds 2008 is BREMAT vaste exposant op dit evenement en ook deze editie zal ons team weer aanwezig zijn.

Naast diverse kleinere noviteiten zullen wij voor de 2e keer binnen een jaar een echte wereldprimeur introduceren. Onder het genot van een hapje en een drankje willen wij u graag alles vertellen over onze nieuwe ontwikkelingen.

Ons beursteam kijkt met veel belangstelling uit naar uw bezoek.

60e BREMAT S-SERIE VOOR CHRONO CHAPE (F)

26 APRIL 2023

Chrono Chape Srl. is een Franse logistieke dienstverlener gespecialiseerd in “on site” productie en levering van diverse vloeibare mortels zoals vloermortels op basis van calcium sulfaat en cement alsmede schuimbeton. BREMAT en Chrono Chape onderhouden sinds 10 jaar een goede samenwerking, waarbij hoge kwaliteit, goede service, kennisdeling en wederzijds vertrouwen de basis vormen. Sinds 2013 heeft Chrono Chape nog uitsluitend nieuwe BREMAT S-Serie installaties aan haar vloot toegevoegd.

60 nieuwe BREMAT installaties!

De 60e nieuwe BREMAT S3.17-2ST installatie is de laatste uit een bestelling van tien stuks. Eerder werden de afgelopen maanden 8 stuks S3.17ST installaties en nog een S3.17-2ST aan Chrono Chape geleverd. De nieuwe S3.17-2ST zijn volautomatische mobiele mortel installaties met een zandcompartiment en 2 bindmiddel compartimenten. Deze installaties worden ingezet voor de productie en het verpompen van zelf nivellerende vloermortel op cement basis. Beide machines zijn tevens uitgevoerd met een volautomatisch poederdoseersysteem voor speciale additieven.

Dat Chrono Chape SRL. uit Longeault voor BREMAT kiest, geldt binnen het bedrijf als een logische keuze. Door de jaren heen is deze Franse expert in het leveren van hoge kwaliteit vloermortel in iedere gewenste hoeveelheid een grote afnemer van BREMAT.

5e BREMAT S-SERIE MACHINE VOOR MORFICO (CZ)

APRIL 2023

Afgelopen week mochten wij de 5e BREMAT S3.15XL volautomatische vloeimortel installatie afleveren aan MFC MORFICO s.r.o.uit Tišnov (CZ).

De eerste contacten tussen BREMAT en Morfico gaan terug naar 2011 en in 2012 werd de eerste BREMAT installatie besteld.

MFC Morfico s.r.o.

Het bedrijf werd opgericht in 1991 als een bouwbedrijf gespecialiseerd in de oppervlaktebehandeling van industriële betonnen vloeren en oppervlakken.  De rijke ervaring die zij in het buitenland hebben opgedaan, heeft men toegepast bij de ontwikkeling van eigen materialen uit binnenlandse grondstoffen, die garant staan ​​voor hoge kwaliteit en productiviteit.

Met de inzet van hun 5e BREMAT machine is MFC Morfico de toonaangevende leverancier van vloeibare vloermortels voor de Tsjechische markt.

BEZOEK ONS OP DE NOA VLOERENDAG!

20 APRIL 2023

Donderdag 20 april 2023 is dé dag voor ondernemers uit de vloerensector om kennis uit te wisselen, noviteiten te bekijken en nieuwe contacten te leggen. Ook dit jaar is BREMAT er weer bij. U kunt ons vinden op het buitenterrein, tegenover de hoofdingang.

Let’s go electric!

Recent hebben wij de eerste dual drive (hybride) machine geleverd. Daarmee is BREMAT de eerste fabrikant die een volautomatische mobiele zandcement-mortelinstallatie op de markt heeft gebracht die zowel volledig elektrisch (380v/32A/63A) als via de PTO van de truck aangedreven kan worden. Een uiterst flexibele oplossing en een goede stap in de richting van emissieloos bouwen.

Als marktleider op het gebied van mobiele vloermortelinstallaties zijn we in een vergevorderd stadium met nieuwe ontwikkeling van “ZERO Emission” aandrijftechniek. Schoner, stiller en klimaatbewust werken is binnenkort mogelijk op iedere bouwplaats.

Op de NOA Vloerendag informeren we u graag over de mogelijkheden en voordelen.

Over de Vloerendag

De Vloerendag wordt geopend om 13:00 en duurt tot ca. 19:00 uur met daarop volgend een borrel. Het NOA-Afbouwcentrum is gesitueerd aan de De Smalle Zijde 20A te Veenendaal.

PRIMEUR

MAART 2023

14 maart 2023 werd de eerste nieuwe BREMAT L3.20 volautomatische schuimbeton installatie in gebruik genomen door Betonpompen Friesland BV. Naast de F-serie (aardvochtige vloermortel), S-Serie (zelf nivellerende vloermortel) en P-Serie (Isolatie vloermortel) heeft BREMAT het standaard leveringsprogramma verder uitgebreid met de introductie van de nieuwe L-Serie (schuimbeton). De installatie is gebouwd op het bekende 3-assige oplegger chassis en heeft naast een gesloten bindmiddelcompartiment van meer dan 20m3 tevens een geïntegreerde watertank van meer dan 20m3. De installatie is standaard uitgevoerd met een BREMAT SG400 hydraulisch aangedreven volautomatische schuimgenerator. Met deze installatie is de gebruiker in staat op een flexibele wijze hoge- en homogene kwaliteit schuimbeton te leveren in zowel kleine als grote hoeveelheden.

Het in eigen huis ontwikkelde schuimbeton besturingsprogramma kan traploos worden geregeld in een productie- en pompcapaciteit van 4-45m3 per uur. Medio 2023 zal de L-Serie worden uitgebreid met de L5.20, een schuimmortelinstallatie geschikt voor montage op een 5-assig truck chassis.

WERELD PRIMEUR

NOVEMBER 2022

Op 3 november 2022 werd ’s-werelds eerste Dual Drive / Hybride volautomatische mobiele zand- cement mortel installatie afgeleverd aan Strack Vloeren te Utrecht.

Deze installatie is een pilot project, waarvan de eerste gesprekken reeds zijn gestart in begin 2021.

De nieuwe installatie werd in nauwe samenwerking tussen onze engineering afdeling en de opdrachtgever gerealiseerd. Er is naast de gehele Dual Drive techniek ook een volledig nieuw software programma door BREMAT ontwikkeld. De installatie is uitgevoerd met een nieuw groot LCD touch screen bedieningspaneel. Middels een 63A stroomaansluiting kan men volledig elektrisch produceren en verpompen. Daar waar onvoldoende elektrische infrastructuur aanwezig is kan men op de vertrouwde wijze de installatie op de dieselmotor laten werken. 

Inmiddels hebben wij het leveringsprogramma in de F-serie (aardvochtige vloermortel) verder uitgebreid met een oplegger versie F3.20E Dual Drive/Hybride.

F5.20E Dual Drive / Hybride installatie voor Strack Vloeren

PLUNJERPOMP B80 IN SERIEPRODUCTIE

AUGUSTUS 2022

In 2016 werd tijdens de BAUMA in München voor het eerst een prototype van de BREMAT B80 plunjerpomp getoond op het wereldpodium. Na 5 jaar diverse praktische pilot projecten te hebben uitgevoerd bij diverse klanten in Europa is deze plunjerpomp inmiddels in serieproductie.

De BREMAT B80 plunjerpomp is speciaal ontwikkeld voor het verpompen van zelf nivellerende vloermortel en zorgt naast een hoge pompcapaciteit tevens voor een extreem laag slijtagebeeld, waardoor kosten en stilstand worden geminimaliseerd. Afhankelijk van het gebruikelijke slijtagebeeld van een stator/rotor pomp bereikt uw door inzet van een nieuwe plunjerpomp van BREMAT in veel gevallen al een ‘return on investment’ situatie na 2 tot 3 jaar.

De plunjerpomp B80 kan standaard af fabriek geleverd worden op al onze S-Serie modellen en kan tevens gecombineerd worden met een SG400H automatische schuimgenerator voor productie van schuimbeton. Volgens praktische ervaring kan, afhankelijk van samenstelling van de betreffende zelf nivellerende vloermortel én bouwsituatie met een B80 plunjerpomp een productie- en pompcapaciteit worden gerealiseerd die oploopt tot maar liefst 18 m3/uur.

50STE BREMAT MACHINE VOOR CHRONO CHAPE SRL. (F)

FEBRUARI 2022

Eind februari 2022 is de vijftigste BREMAT machine voor Chrono Chape Srl. afgeleverd.

De nieuwe machine, een S3.17T volautomatische mobiel vloeimortel installatie gebouwd op een 3-assige oplegger, maakt onderdeel uit van een order van 10 nieuwe machine, welke door heel Frankrijk worden ingezet voor productie en levering van zelf nivellerende vloermortel.

Normaliter worden BREMAT machines af fabriek ’s-Hertogenbosch (NL) geleverd, echter voor deze speciale gelegenheid werd besloten deze machine persoonlijk af te leveren in Frankrijk. De herkenbare bedrijfsreclame van Chrono Chape werd voor deze speciale machine enigszins aangepast door BREMAT. “Het is immers een machine met een gouden randje. Wij zijn er trots op al jarenlang business partners te zijn. Vijftig machines leveren aan één opdrachtgever in onze branche is een unicum”, aldus Bart Nijhoff, commercieel manager van BREMAT Holland BV.

“Wij stellen hoge eisen aan onze chauffeurs/operators. Dan is het cruciaal dat je als bedrijf ook aansprekend bent en met mooi en duurzaam materiaal werkt”, verteld Cedric Dupuy eigenaar van Chrono Chape Srl. gevestigd uit het Franse Genlis.

Zijn vrouw Anne lise Dupuy verteld verder; “Onze operators zijn erg enthousiast over BREMAT. Het zijn betrouwbare en eenvoudig te bedienen machines. Wij hebben destijds onze keuze gemaakt voor BREMAT op basis van kwaliteit en goede aftersales service. De mensen van BREMAT luisteren naar onze wensen en doen waar nodig specifieke aanpassingen. Zij ondersteunen ons om tot de beste oplossing te komen”.

De goede relatie tussen BREMAT Holland BV en Chrono Chape Srl. werd kort na de levering van de 50ste BREMAT installatie nogmaals onderstreept door een het sluiten van een nieuwe overeenkomst voor de levering van 8 nieuwe S3.17T machines. Deze machines staan gepland voor levering in Q4-2022 en Q1-2023.

LOGIN