Skip to content

BREMAT NIEUWS

ESTRICH PARKETT FLIESE MESSE (EPF) DRUK, SUCCESVOL EN GEZELLIG!

JUNI 2023

Druk, succesvol en gezellig, dat waren de conclusies van het Beurs Team na afloop van de 12e editie van de EPF Messe in Feuchtwangen (D).

Gedurende 3 dagen ontvingen wij talrijke klanten, potentiële klanten en overige contacten uit maar liefst 12 landen. Voor geïnteresseerde bezoekers was er genoeg te zien en de nodige informatie te vergaren bij de BREMAT stand.

WERELDPRIMEUR

I-MIXFull Electric:  Volautomatische mobiele mortel installatie aangedreven middels een 185 kW accupakket. Bijna 6 uur produceren zonder stroomaansluiting. Het accupakket is tijdens het produceren bij te laden via 16A/32A stroomaansluiting voor extra productietijd.

I-MIX – Model 2024:  Een nieuw machine model die volgend jaar de huidige F- en S-Serie modellen zal vervangen. Met het nieuwe Mixed Intelligence concept is het mogelijk om in slechts 5 stappen eenvoudig uw meest ideale mortelinstallatie samen te stellen.

Plunjer pomp: Na vele jaren testen en modificeren werd het nieuwe BREMAT  productiemodel plunjerpomp gepresenteerd. Met deze pomp bent u in staat om gietmortel te produceren en te verpompen met een capaciteit van ca. 18,5 m3 per uur (afhankelijk van materiaal, pompafstand en pomphoogte). Naast een verhoogde productiviteit zorgen minimale slijtage en lage onderhoudskosten voor een lagere kostprijs per m3.

Besturingsprogramma: In de nieuwe I-MIX Full Electric introduceerde BREMAT een geheel nieuw en eigen ontwikkeld besturingsprogramma. Het eenvoudige- en overzichtelijke touchscreen bedieningspaneel biedt alle benodigde informatie die voor het gebruik en voor servicewerkzaamheden van de machine belangrijk zijn. De beschikbare functies zijn afhankelijk van het inlogniveau om elk risico op oneigenlijk gebruik te voorkomen. Met het nieuwe besturingsprogramma beschikt u over onbeperkte rapportagefuncties voor het genereren van rapporten over materiaalverbruik en alarmoverzichten.

Afgelopen dinsdag is het commerciële team gestart met het verwerken van alle aanvragen. Wij verwachten uiterlijk eind volgende week alle aanvragen te hebben behandeld en onze bezoekers van de gewenste informatie te kunnen voorzien.

Het BREMAT Team wil alle bezoekers hartelijk danken voor het bezoek aan onze beursstand.

Indien u vragen heeft over bovenstaande innovaties, neem gerust contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 073-614 9494 of per E-mail: sales@bremat.com

WERELDPRIMEUR *** 185kW FULL ELECTRIC ***

JUNI 2023

Voor steeds meer bouwwerken gelden restricties op gebied van schadelijke uitstoot en geluid.

Met de ontwikkeling van het I-MIX concept introduceert BREMAT via een geheel nieuwe generatie “Mixed Intelligence” volautomatische mobiele mortelinstallaties die het mogelijk maken om volledig emissie loos afwerkvloeren te produceren. Via een uniek 5-stappenplan stelt u eenvoudig de mortelinstallatie samen die u het beste past. Lees meer over “Mixed Intelligence” oplossingen in onze nieuwe brochure.

 

 

BROCHURES

BREMAT PRESENT OP ESTRICH PARKETT FLIESSE MESSE (EPF)

MEI 2023

Van 22 t/m 24 juni 2023 wordt op het terrein van de Bayerischen BauAkademie de 12e editie van de EPF gehouden. Deze beurs is al decennia lang “The Place to be” als je affiniteit hebt met dekvloeren, parket en/of vloertegels.  Al sinds 2008 is BREMAT vaste exposant op dit evenement en ook deze editie zal ons team weer aanwezig zijn.

Naast diverse kleinere noviteiten zullen wij voor de 2e keer binnen een jaar een echte wereldprimeur introduceren. Onder het genot van een hapje en een drankje willen wij u graag alles vertellen over onze nieuwe ontwikkelingen.

Ons beursteam kijkt met veel belangstelling uit naar uw bezoek.

60e BREMAT S-SERIE VOOR CHRONO CHAPE (F)

26 APRIL 2023

Chrono Chape Srl. is een Franse logistieke dienstverlener gespecialiseerd in “on site” productie en levering van diverse vloeibare mortels zoals vloermortels op basis van calcium sulfaat en cement alsmede schuimbeton. BREMAT en Chrono Chape onderhouden sinds 10 jaar een goede samenwerking, waarbij hoge kwaliteit, goede service, kennisdeling en wederzijds vertrouwen de basis vormen. Sinds 2013 heeft Chrono Chape nog uitsluitend nieuwe BREMAT S-Serie installaties aan haar vloot toegevoegd.

60 nieuwe BREMAT installaties!

De 60e nieuwe BREMAT S3.17-2ST installatie is de laatste uit een bestelling van tien stuks. Eerder werden de afgelopen maanden 8 stuks S3.17ST installaties en nog een S3.17-2ST aan Chrono Chape geleverd. De nieuwe S3.17-2ST zijn volautomatische mobiele mortel installaties met een zandcompartiment en 2 bindmiddel compartimenten. Deze installaties worden ingezet voor de productie en het verpompen van zelf nivellerende vloermortel op cement basis. Beide machines zijn tevens uitgevoerd met een volautomatisch poederdoseersysteem voor speciale additieven.

Dat Chrono Chape SRL. uit Longeault voor BREMAT kiest, geldt binnen het bedrijf als een logische keuze. Door de jaren heen is deze Franse expert in het leveren van hoge kwaliteit vloermortel in iedere gewenste hoeveelheid een grote afnemer van BREMAT.

5e BREMAT S-SERIE MACHINE VOOR MORFICO (CZ)

APRIL 2023

Afgelopen week mochten wij de 5e BREMAT S3.15XL volautomatische vloeimortel installatie afleveren aan MFC MORFICO s.r.o.uit Tišnov (CZ).

De eerste contacten tussen BREMAT en Morfico gaan terug naar 2011 en in 2012 werd de eerste BREMAT installatie besteld.

MFC Morfico s.r.o.

Het bedrijf werd opgericht in 1991 als een bouwbedrijf gespecialiseerd in de oppervlaktebehandeling van industriële betonnen vloeren en oppervlakken.  De rijke ervaring die zij in het buitenland hebben opgedaan, heeft men toegepast bij de ontwikkeling van eigen materialen uit binnenlandse grondstoffen, die garant staan ​​voor hoge kwaliteit en productiviteit.

Met de inzet van hun 5e BREMAT machine is MFC Morfico de toonaangevende leverancier van vloeibare vloermortels voor de Tsjechische markt.

BEZOEK ONS OP DE NOA VLOERENDAG!

20 APRIL 2023

Donderdag 20 april 2023 is dé dag voor ondernemers uit de vloerensector om kennis uit te wisselen, noviteiten te bekijken en nieuwe contacten te leggen. Ook dit jaar is BREMAT er weer bij. U kunt ons vinden op het buitenterrein, tegenover de hoofdingang.

Let’s go electric!

Recent hebben wij de eerste dual drive (hybride) machine geleverd. Daarmee is BREMAT de eerste fabrikant die een volautomatische mobiele zandcement-mortelinstallatie op de markt heeft gebracht die zowel volledig elektrisch (380v/32A/63A) als via de PTO van de truck aangedreven kan worden. Een uiterst flexibele oplossing en een goede stap in de richting van emissieloos bouwen.

Als marktleider op het gebied van mobiele vloermortelinstallaties zijn we in een vergevorderd stadium met nieuwe ontwikkeling van “ZERO Emission” aandrijftechniek. Schoner, stiller en klimaatbewust werken is binnenkort mogelijk op iedere bouwplaats.

Op de NOA Vloerendag informeren we u graag over de mogelijkheden en voordelen.

Over de Vloerendag

De Vloerendag wordt geopend om 13:00 en duurt tot ca. 19:00 uur met daarop volgend een borrel. Het NOA-Afbouwcentrum is gesitueerd aan de De Smalle Zijde 20A te Veenendaal.

PRIMEUR

MAART 2023

14 maart 2023 werd de eerste nieuwe BREMAT L3.20 volautomatische schuimbeton installatie in gebruik genomen door Betonpompen Friesland BV. Naast de F-serie (aardvochtige vloermortel), S-Serie (zelf nivellerende vloermortel) en P-Serie (Isolatie vloermortel) heeft BREMAT het standaard leveringsprogramma verder uitgebreid met de introductie van de nieuwe L-Serie (schuimbeton). De installatie is gebouwd op het bekende 3-assige oplegger chassis en heeft naast een gesloten bindmiddelcompartiment van meer dan 20m3 tevens een geïntegreerde watertank van meer dan 20m3. De installatie is standaard uitgevoerd met een BREMAT SG400 hydraulisch aangedreven volautomatische schuimgenerator. Met deze installatie is de gebruiker in staat op een flexibele wijze hoge- en homogene kwaliteit schuimbeton te leveren in zowel kleine als grote hoeveelheden.

Het in eigen huis ontwikkelde schuimbeton besturingsprogramma kan traploos worden geregeld in een productie- en pompcapaciteit van 4-45m3 per uur. Medio 2023 zal de L-Serie worden uitgebreid met de L5.20, een schuimmortelinstallatie geschikt voor montage op een 5-assig truck chassis.

WERELD PRIMEUR

NOVEMBER 2022

Op 3 november 2022 werd ’s-werelds eerste Dual Drive / Hybride volautomatische mobiele zand- cement mortel installatie afgeleverd aan Strack Vloeren te Utrecht.

Deze installatie is een pilot project, waarvan de eerste gesprekken reeds zijn gestart in begin 2021.

De nieuwe installatie werd in nauwe samenwerking tussen onze engineering afdeling en de opdrachtgever gerealiseerd. Er is naast de gehele Dual Drive techniek ook een volledig nieuw software programma door BREMAT ontwikkeld. De installatie is uitgevoerd met een nieuw groot LCD touch screen bedieningspaneel. Middels een 63A stroomaansluiting kan men volledig elektrisch produceren en verpompen. Daar waar onvoldoende elektrische infrastructuur aanwezig is kan men op de vertrouwde wijze de installatie op de dieselmotor laten werken. 

Inmiddels hebben wij het leveringsprogramma in de F-serie (aardvochtige vloermortel) verder uitgebreid met een oplegger versie F3.20E Dual Drive/Hybride.

F5.20E Dual Drive / Hybride installatie voor Strack Vloeren

PLUNJERPOMP B80 IN SERIEPRODUCTIE

AUGUSTUS 2022

In 2016 werd tijdens de BAUMA in München voor het eerst een prototype van de BREMAT B80 plunjerpomp getoond op het wereldpodium. Na 5 jaar diverse praktische pilot projecten te hebben uitgevoerd bij diverse klanten in Europa is deze plunjerpomp inmiddels in serieproductie.

De BREMAT B80 plunjerpomp is speciaal ontwikkeld voor het verpompen van zelf nivellerende vloermortel en zorgt naast een hoge pompcapaciteit tevens voor een extreem laag slijtagebeeld, waardoor kosten en stilstand worden geminimaliseerd. Afhankelijk van het gebruikelijke slijtagebeeld van een stator/rotor pomp bereikt uw door inzet van een nieuwe plunjerpomp van BREMAT in veel gevallen al een ‘return on investment’ situatie na 2 tot 3 jaar.

De plunjerpomp B80 kan standaard af fabriek geleverd worden op al onze S-Serie modellen en kan tevens gecombineerd worden met een SG400H automatische schuimgenerator voor productie van schuimbeton. Volgens praktische ervaring kan, afhankelijk van samenstelling van de betreffende zelf nivellerende vloermortel én bouwsituatie met een B80 plunjerpomp een productie- en pompcapaciteit worden gerealiseerd die oploopt tot maar liefst 18 m3/uur.

50STE BREMAT MACHINE VOOR CHRONO CHAPE SRL. (F)

FEBRUARI 2022

Eind februari 2022 is de vijftigste BREMAT machine voor Chrono Chape Srl. afgeleverd.

De nieuwe machine, een S3.17T volautomatische mobiel vloeimortel installatie gebouwd op een 3-assige oplegger, maakt onderdeel uit van een order van 10 nieuwe machine, welke door heel Frankrijk worden ingezet voor productie en levering van zelf nivellerende vloermortel.

Normaliter worden BREMAT machines af fabriek ’s-Hertogenbosch (NL) geleverd, echter voor deze speciale gelegenheid werd besloten deze machine persoonlijk af te leveren in Frankrijk. De herkenbare bedrijfsreclame van Chrono Chape werd voor deze speciale machine enigszins aangepast door BREMAT. “Het is immers een machine met een gouden randje. Wij zijn er trots op al jarenlang business partners te zijn. Vijftig machines leveren aan één opdrachtgever in onze branche is een unicum”, aldus Bart Nijhoff, commercieel manager van BREMAT Holland BV.

“Wij stellen hoge eisen aan onze chauffeurs/operators. Dan is het cruciaal dat je als bedrijf ook aansprekend bent en met mooi en duurzaam materiaal werkt”, verteld Cedric Dupuy eigenaar van Chrono Chape Srl. gevestigd uit het Franse Genlis.

Zijn vrouw Anne lise Dupuy verteld verder; “Onze operators zijn erg enthousiast over BREMAT. Het zijn betrouwbare en eenvoudig te bedienen machines. Wij hebben destijds onze keuze gemaakt voor BREMAT op basis van kwaliteit en goede aftersales service. De mensen van BREMAT luisteren naar onze wensen en doen waar nodig specifieke aanpassingen. Zij ondersteunen ons om tot de beste oplossing te komen”.

De goede relatie tussen BREMAT Holland BV en Chrono Chape Srl. werd kort na de levering van de 50ste BREMAT installatie nogmaals onderstreept door een het sluiten van een nieuwe overeenkomst voor de levering van 8 nieuwe S3.17T machines. Deze machines staan gepland voor levering in Q4-2022 en Q1-2023.

LOGIN